Poněkud pozdějšímu obědu předcházela zhruba osmikilometrová vycházka tam a zpět na parádní rozhlednu Vartovnu. Ta je na rozdíl od některých jiných (žen i rozhleden) přístupná v každém ročním období.
A tak mírně utrmácení a taky lehce zablácení vcházejí Chutíkovi (ta jedna paní je desítky let paní Chutíkovou) do restaurace zdejšího hotelu. V zimě v létě je to velmi oblíbený záchytný bod turistů a na ně jsou tu zavedeni.
V poněkud zvláštním čase předvánočního "skorojara" tu je příjemně poloprázdno, a tak se na naši dvojici směje servírka s jídelním lístkem za maličkou chvíli po příchodu.
Nabídku mají skutečně pestrou, dbají tu na krajové speciality. Léta letoucí jsou tu známi svojí dršťkovou, tedy na jídelníčku držkovou, polévkou z hlívy. Cena se blíží ke 40 korunám, za to už by to měla být kulinářská lahůdka.
A taky je, všechna čest, známé ozdravné houby je opravdu hodně, chuť velmi dobrá, porce velká.
Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.
- výborná možnost parkování
- velmi pěkné okolí
- mírně vyšší cenová hladina
- solidní personál
- příjemný interiér





Takto příjemně naladěni, pojďme do druhého kola. Jednou halušky s brynzou a jednou domácí bramborák plněný ostrou směsí z vepřového masa a zeleninou.
Zvláště druhá stodesetikorunová specialita mistra kuchaře navíc ochucená strouhaným sýrem slyne výbornou chutí a na velkém talíři má Chutík opravdu co dělat, aby se s pořádnou dávkou pokrmu chlapsky popasoval. Jídlo je navíc příjemně okořeněné, s kvalitním nealko pivem tak akorát.
I porce halušek se slaninou velmi slušná, chuť jakbysmet.
Kuchař má jedničku, obě dámy při obsluze taky, při tom, jak si nahlas vyměňují názory u kuchyně, byť v pohodovém duchu, už ale naše uši být nemusejí...
Celkový dojem je velmi dobrý. V předvánoční náladě za tři a půl hvězdičky.
O autorovi
Kuchtík Chutík
Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.
Komentáře