Chutík na Sirákově. Předvánoční hodování s jednou paní

Ilustrační foto (Foto: Facebook Hotel-Sirákov)Ilustrační foto (Foto: Facebook Hotel-Sirákov)
Ilustrační foto (Foto: Facebook Hotel-Sirákov)
Kuchtík Chutík 22. 12. 2014 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Někdy se trošku dohadují jazykozpytci, zdali se kopec mezi Zlínem a Vsetínem jmenuje Sirákov či Syrákov. Nechejme jim to třeba k vánočnímu rozjímání. Hotel na kopci nad Liptálem a Jasennou se určitě jmenuje Sirákov a Chutík s jednou paní se vydali prozkoumat, jak tam vaří.

Poněkud pozdějšímu obědu předcházela zhruba osmikilometrová vycházka tam a zpět na parádní rozhlednu Vartovnu. Ta je na rozdíl od některých jiných (žen i rozhleden) přístupná v každém ročním období.

A tak mírně utrmácení a taky lehce zablácení vcházejí Chutíkovi (ta jedna paní je desítky let paní Chutíkovou) do restaurace zdejšího hotelu. V zimě v létě je to velmi oblíbený záchytný bod turistů a na ně jsou tu zavedeni.

V poněkud zvláštním čase předvánočního "skorojara" tu je příjemně poloprázdno, a tak se na naši dvojici směje servírka s jídelním lístkem za maličkou chvíli po příchodu.

Nabídku mají skutečně pestrou, dbají tu na krajové speciality. Léta letoucí jsou tu známi svojí dršťkovou, tedy na jídelníčku držkovou, polévkou z hlívy. Cena se blíží ke 40 korunám, za to už by to měla být kulinářská lahůdka.

A taky je, všechna čest, známé ozdravné houby je opravdu hodně, chuť velmi dobrá, porce velká.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.

  • výborná možnost parkování
  • velmi pěkné okolí
  • mírně vyšší cenová hladina
  • solidní personál
  • příjemný interiér

Takto příjemně naladěni, pojďme do druhého kola. Jednou halušky s brynzou a jednou domácí bramborák plněný ostrou směsí z vepřového masa a zeleninou.

Zvláště druhá stodesetikorunová specialita mistra kuchaře navíc ochucená strouhaným sýrem slyne výbornou chutí a na velkém talíři má Chutík opravdu co dělat, aby se s pořádnou dávkou pokrmu chlapsky popasoval. Jídlo je navíc příjemně okořeněné, s kvalitním nealko pivem tak akorát.

I porce halušek se slaninou velmi slušná, chuť jakbysmet.

Kuchař má jedničku, obě dámy při obsluze taky, při tom, jak si nahlas vyměňují názory u kuchyně, byť v pohodovém duchu, už ale naše uši být nemusejí...

Celkový dojem je velmi dobrý. V předvánoční náladě za tři a půl hvězdičky.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam