Chutík zamířil do Napajedel. Salát přímo císařský

Baltaci restaurace Napajedla (Foto: Facebook Baltaci restaurace Napajedla)Baltaci restaurace Napajedla (Foto: Facebook Baltaci restaurace Napajedla)
Baltaci restaurace Napajedla (Foto: Facebook Baltaci restaurace Napajedla)
Kuchtík Chutík 5. 1. 2015 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Má to styl. Napadne každého, kdo stejně jako Chutík namíří hladem zrychlené kroky do Restaurace Baltaci přímo naproti napajedelské radnice. Stoly, stěny, stropy, všude správná sedlácká "výstroj a výzbroj". Všude přitom hodně prostoru a podobný charakter také na patře. Tohle v centru města - klobouk dolů před dobovým interiérem.

Ovšem jde o něco zcela jiného, jak nám bude v zajímavém prostředí chutnat.... Kdo si zvykl na meníčka, může si vybrat z bohaté sedmidílné nabídky jídel kolem devadesáti korun, k tomu dvě polévky. Po vánočních a silvestrovských oslavách už všem evidentně vytrávilo.

Když přijdete až ke druhé odpoledne, zbývá na vás ještě filé z lososa, ovšem za 145 a taky hamburger z hovězího masa za 95. Ten se podává s hranolky. Z meníčkových polévek zůstala bramborová. A u ní hned zastavení. Opravdu chutná, špičková, přímo přesnídávková.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • dostupné parkování
  • mírně vyšší cenová hladina
  • velmi pěkný interiér
  • bohatý sortiment meníček
  • rychlá obsluha
  • slušné porce

Ve druhém případě už sáhneme do zdejšího trvalého jídelního lístku. Dršťková polévka a pečivo. To tvoří osamocený rohlík, za 40 korun by nemusel být jediný...

Když malý dietní hřích v novém roce v podobě průměrné dršťkovky, pak umírněnost v hlavním chodu. Zeleninový salát Caesar je ochucený na několik způsobů. Obsahuje velmi pěkné dávky kuřecího masa, kousky pečiva, plný talíř za 125 korun. Možná by o něco více zeleniny pro dobrý pocit všech zúčastněných od kuchyně po hosta nezaškodilo.

Hovězí hamburger s hranolky byl výborný, porce velmi slušná.

Se dvěma malými nealko pivy tasíme tři stovky...

Celkové hodnocení je slušný průměr. Kuchtík Chutík dává tři hvězdičky.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam