Chutík v údivu: Huslenky Pod Černým - 44 meníček

Restaurace Pod Černým (Foto: Zlin.cz)Restaurace Pod Černým (Foto: Zlin.cz)
Restaurace Pod Černým (Foto: Zlin.cz)
Kuchtík Chutík 19. 1. 2015 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Nemůže být nenápadnější hospody. Omšelá budova, léty ovšem pořádně prověřená. Restaurace Pod Černým stojí v Huslenkách nedaleko Vsetína. Kdo tudy jede, nemůže si nevšimnout "podezřelého" množství aut. A tak v Huslenkách na hlavním tahu ve směru z Velkých Karlovic do Vsetína zastavuje i duo Chutíků. Ze zvědavosti.

Interiér opravdu velmi obyčejný, jako zpestření při výběru z jídelního lístku dva jeleni, ve stříbrném a červeném provedení. Oko ale okamžitě spočine spíše na jídelním lístku. Ten svým vzezřením sice připomíná časy dávno minulé, ale to zdejším zákazníkům, zpravidla obyčejným chlapům z Valašska se šikovnýma rukama při rychlém obědě vůbec nevadí.

Tady se totiž hledí na množství pokrmů a také na cenu. A v obou směrech se ta obyčejná neobyčejnost vyplácí. K mání jsou i po poledni čtyři polévky v jednotné ceně 16 !!! korun a teď pozor 44 pokrmů!!! meníčkového charakteru od bezmasých přes drůbeží jídla až po klasické hotovky.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • pohodlné i když mírně stísněné parkování
  • strohý interiér
  • kvalitní obsluha
  • široký sortiment jídel
  • domácí kuchyně
  • nízké ceny

Chutík si nikdy nečinil nárok na gourmetské hodnocení, jeho rubrika patří běžným strávníkům, ovšem tohle je opravdu bomba. Jsou tu teplá polední jídla s vejci a třeba dušenou zeleninou i za 45 korun, to už se moc nevidí.

Chutíkovi si vybírají polévky. Boršč a hovězí s játrovými knedlíčky. Za zmíněných šestnáct korun pořádné přesnídávkové dávky, boršč se blíží spíše gulášovce, ale to zdejší jedlíci vůbec neřeší. Také vývar pěkně poctivý.

Hovězí vařené přední s koprovou omáčkou a knedlíkem za 60, svíčková o deset korun dražší. Obojí ve standardní kvalitě, záhy na stole. K pití pak dvě limonády. Za dvě stovky i s dýškem spokojenost na všech stranách. Lidový oběd tu prostě v dobré ceně, na kterou mnozí slyší ze všeho nejvíce, umějí.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam