Chutík U Štěpána. Dobrého tam mají pána

Motorest Štěpán (Foto: Zlin.cz)Motorest Štěpán (Foto: Zlin.cz)
Motorest Štěpán (Foto: Zlin.cz)
Kuchtík Chutík 2. 2. 2015 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Až pojedete z Uherského Brodu směrem do Luhačovic nebo do Zlína, klidně se stavte v Motorestu Štěpán v místní brodské části Těšově. Pokud budete mít hlad, chcete poznat slušné prostředí a neutratit zbytečně moc peněz, neměla by to být špatná adresa. Chutík se o tom přesvědčil před pár dny.

Co zaujme určitě, je velmi pěkný prosvětlený a moderní interiér. Ten vám ještě podtrhnou hned tři docela kmitavé a taky docela pohledné mladé dámy z obsluhy. Podle poměrně slušné návštěvy i delší čas po poledni je znát, že sem rádi nacházejí cestu například řidiči na hodně frekventované komunikaci při v(ý)jezdu z(do) Uherského Brodu.

Ze čtyř meníček mají v danou chvíli ještě tři, což je slušné. Nabízejí vývar z kuřecích drobů s těstovinou, Chutíci ml. a st. volí jednak vepřové výpečky s dušeným špenátem a bramborovými knedlíky a také kuřecí prsíčko s fazolemi a hranolky. Smažená krůtí játra zmizela jako první, kdyby byla libost, je možno potěšit se ovocnými knedlíky s tvarohem a švestkami.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • dobrá možnost parkování
  • velmi pěkný interiér
  • slabší polévka
  • rozumná cenová hladina
  • kvalitní hlavní pokrmy
  • pohledný personál

Polévka je v tomto případě s kousíčky kuřecího masa, z nabídky dostává od stolovníků nejnižší počet bodů, je poměrně řídká a chuťové pohárky ohlašují, že už zakusily na cestách krajem i lepší.

Hlavní jídlo? Vynikající špenát, ten opravdu chutná, fazole ke kuřecímu masu jsou originální a dodávají jinak fádnějšímu jídlu mírně exotičtější chuť.

Příjemností velmi pěkně působícího zařízení pro vždy spěchající strávníky je minerální voda v láhvi za výborných pět korun. Tohle je maličkost, kterou si zákazníci rádi mezi sebou řeknou a možná láká víc, než cokoli jiného.

Za 170 korun dva docela dobré obědy, to je v tomto směru na dobře míněnou pochvalu.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam