Chutík na horách. Na Vsackém Cábu

Vsacký Cáb (Foto: Zlin.cz)Vsacký Cáb (Foto: Zlin.cz)
Vsacký Cáb (Foto: Zlin.cz)
Kuchtík Chutík 16. 2. 2015 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Nestává se až tak často, aby se Chutíkovi dostali k ochutnávce oběda více než 800 metrů nad mořem. V případě restaurace hotelu Vsacký Cáb je to podle přesných měření ještě o 23 metry výše. Dostanete se sem sice autem, ale velká většina turistů sem zamíří buď po vlastních nohou pět a půl kilometrů z křižovatky na Dušné, nebo sem vyjede na běžkách.

To má jednu velkou výhodu. Jedlíci sem zamíří příjemně unaveni a jsou hodně žízniví i hladoví. Horský hotel tu stojí dlouhá léta a nemusíte si tu hned všímat jen jídelníčku. Chodby letitého ale pořád bytelného stavení jsou vyzdobeny spoustou dobových i nových map. To je taky zajímavá duchovní strava.

Nejdříve objednáme pivo a zelený čaj a pak už můžeme nahlédnout do jídelního lístku. Ceny připomínají něco, čemu se kdysi říkalo horská přirážka, ono to asi platí pořád, jen tenhle termín už na jídelníčku nehledejte. Jsme prostě na hůře přístupném místě, doprava surovin asi bude přeci jen dražší než na náměstí ve Zlíně. Navíc inzerují, že vaří jen z přírodních a domácích věcí...

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • velmi zajímavý dobový interiér
  • v čase oběda se v jedné z místností kouří
  • velmi zajímavá poloha
  • vyšší cenová hladina
  • příjemná obsluha

První rána ale míří vedle. Objednáváme po vyborných zkušenostech z minulých let česnekačku, tu nabízejí společně s valašskou kyselicí za 35 korun. Šup a za maličkou chvíli je na stole polévka, ovšem právě ta druhá. Což paradoxně v nejmenším nevadí, je výborná, porce velká, opravdu slušná.

Hlavní jídlo. Cábský bramborák v sobě má kuřecí maso, ničím nepřekvapí, nic proti němu, cena 130 korun ale není nízká.

Stejně stojí i říční pstruh, k tomu zelný salát za 39. Ten je opravdu výborný, ryba také.

A také personál si vede zdatně, dáma v letech příjemná s úsměvem, tu a tam přinese pokrmy ke stolům i sám kuchař. Pořád tu máte příjemný pocit rodinného podniku a zájmu o vás, třebaže mají hostů hodně.

Kávu mají dobrou, zkoušíme turka a to za 32 korun.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam