Kajman cenil zuby na Chutíka. Nakonec se domluvili

Foto: www.ukajmana.czFoto: www.ukajmana.cz
Foto: www.ukajmana.cz
Gastronomie 21. 9. 2015 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Za kajmanem nemusíte ani do zoologické zahrady ani do cizokrajných vodních toků. Stačí, když vyběhnete pár schůdků z hlavní zlínské třídy Tomáše Bati a ocitnete se tam, kde sice cení zuby, ale strach není v nejmenším na místě.

Naopak, v restauraci U Kajmana se setkáte s profesionální obsluhou, nestrávíte v nabitém pracovním dnu více času, než je nezbytně třeba a poznáte, jak tu vaří.

Na denním menu jídelníčku tři pokrmy shodně s krémovou zeleninovou polévkou. Smažený sýr s bramborem a tatarkou k všednímu dni jakoby patřil přímo ústrojně. Srbské žebírko s rýží vlastně také. Třetím pokrmem je pak ryba v těstíčku, sice o dvacetikorunu dražší, ale zase daleko méně obvyklá.

Chutíkovi jako jindy v časovém presu, proto se brzy po velmi slušné polévce v dobré míře ocitají na stole dva shora nejdříve jmenované pokrmy.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • horší možnost parkování
  • poněkud složitější přístup
  • kvalifikovaný personál
  • průměrné cenové relace
  • upravené toalety
  • pěkný interiér

Ještě, než začne degustace, malé rozhlédnutí po interiéru, působí zajímavě, řekněme bytelně, rozhodně ne fádně. I to hraje svoji roli.

Porce jsou tak akorát, na přejezení to rozhodně nevypadá, na to, že by kuchař šetřil na hostech ale také ne. Obsluha v mužském i ženském provedení tak akorát. V pravé poledne se on i ona docela naběhají.

Smažený sýr s bramborem a tatarkou - chuť ryze standardní. Aniž by Chutíkovi chtěli inklinovat k fádnosti a průměru, totéž platí i o srbském žebírku. Zase přímo standard.

Za dva teplé obědy s dvakrát třemi decilitry limonády platíme něco málo přes 200 korun.

Divte se pak, že v čistém prostředí a podle slušně početné klientely dává Chutík ani ne skvělou, ani ne špatnou průměrnou trojku, tedy tři hvězdičky.

Fotogalerie

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam