Ve Vizovicích U Tonka: Chutíkové v dobrých rukou

Restaurace U Tonka (Foto: www.utonka.cz)Restaurace U Tonka (Foto: www.utonka.cz)
Restaurace U Tonka (Foto: www.utonka.cz)
Gastronomie 1. 12. 2015 | Zdroj: Kuchtík Chutík

To, že se ve Vizovicích dělají úžasné destiláty je známo stovky let. Už méně se ovšem ví, jak se v bráně Valašska vaří. A jak se tam jí. Po návštěvě Chutíka st. a ml. v restauraci U Tonka přímo na vizovickém náměstí možno říci. Ano i v tomto směru to funguje.

První, co vás daleko více než kde jinde v nejlepším slova smyslu zaujme, je zdejší interiér. Restaurace je "rozfázována" do řady místností,v každičké z nich přímo úžasné starobylé předměty. Jen velmi namátkou: dobová kamna mnoha druhů, cepy, hrnce, cedule, fotografie. Je to jako v jedinečném muzeu...

Faktem ale je, že sem míří místní i návštěvníci sympatického městečka především za dobrým občerstvením. V půl jedné ovšem z pestré nabídky čtyř lákavých meníčkových jídel zůstává bohužel jen polovina.

Takže kroupová polévka nejdříve. A hned můžeme hodnotit. Silná, spousta kořenové zeleniny, kousky uzeného masa. Ano, tohle jsou plusové body na úvod. I když o něco více krup by neškodilo.

Znáte to. S jídlem roste chuť. Trošku nerozumíme, proč nastává určitá prodleva s hlavním chodem, lidí je tu tak akorát. Párkrát kolem nás proběhnou tři servírky. Pár slov k nim, zvláště ta, která nám za chvíli přinese dva báječně nazdobené talíře, je nebývale milá a příjemná. To se pak i ve spěchu všedního pracovního dne čeká lépe.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.

  • složitější, ale bezplatné parkování přes cestu
  • výborná kuchyně
  • skvělý interiér
  • příjemná, profesionální, usměvavá obsluha
  • teplé pivo

Grilovaná vepřová kotletka se šunkou a vejcem, tlučené brambory, zelný salát. Hovězí kostky po cikánsku, těstoviny a okurka. To jsou zmíněné dobroty, na které Chutíkovi mlsně čekají.

Zvláště první jídlo je naprosto parádně uspořádáno, tvoří barevnou symbiozu. Zdalipak i chuťovou? Po chvíli, kdy se do vonícího jídla zakousneme, můžeme říci, že ano. Ano a to několikrát. Výborný pokrm.

Hovězí maso u druhého jídla velmi dobré, ani tentokrát se nedá nic vytknout.

Nápoje: kofola a nealko pivo. Ať jenom neplusujeme, třebaže je začátek prosince, pivo být teplé nemá. Nikdy.

Jak je ale jasné shora, hodnocení velmi dobré.

Na 3 a půl hvězdičky...a kdyby se dávaly čtvrtky, ještě by tu jedna přibyla.

Fotogalerie

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam