Chutík grogy, Chutík fit: jak po pařbě dobře žít

Restaurace Tyrol (Foto: Zlin.cz)Restaurace Tyrol (Foto: Zlin.cz)
Restaurace Tyrol (Foto: Zlin.cz)
Gastronomie 30. 12. 2015 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Za radou silvestrovsko - novoroční se Chutík vydal do ZOO ve Zlíně. Nejen kvůli čerstvému vzduchu, který jde k duhu vždycky, ale také vzhledem ke zkušenostem majitele zdejší restaurace Tyrol. Robert Kögler to bere jako sportovní duel. Když se prý prohrává na přelomu roku 0:4, dá se najít cesta k vyrovnání. Zápas končí na Nový rok někdy kolem poledne. A prodloužení se nevylučuje.

Aneb: pivo, víno, slivovice, šampus. To všechno už od časného silvestrovského odpoledne je k mání v míře vrchovaté. V hospůdce stejně jako doma s přáteli. Jenže zatímco podobná směska působí dlouho radost až bujarost, což se třeba na Silvestra považuje za společensky přímo žádoucí, ráno na Nový rok to může být a velmi často bývá zpropadeně zlé...

K tomu ovšem nabízí Robert hned čtyři druhy vyprošťovacích polévek. Dejte se do nich klidně už na Silvestra, tím, že se mírně naleží, přibudou na kvalitě a jejich vyprošťovací schopnosti se ještě znásobí.

"Zaručenou a osvědčenou kvalitou je poctivý vývar. Já doporučuji silný, který připravuji z morkových kostí, určitě nezapomenout na restovanou kořenovou zeleninu, čím více, tím lépe," tvrdí Kögler.

Zabijákem novoroční kocoviny je prý také asijská ostrá polévka, kuřecí vývar se sojovou ingrediencí a navíc podle znalce doplněný čerstvým zelím.

"Pak jsou ovšem klasici, kteří nedají dopustit na výbornou česnekovou polévku. To sice chce hodně dobrý žaludek, účinek je ale v případě ostrých hochů kouzelný a nálada se po novoročním poledni zvedá stejně jako "přitažlivost" voňavých mužů," směje se excelentní kuchař.

Vyrovnání stavu pak prý zaručí výborná dršťková polévka. "K té mám zvlášť příkladný vztah, žiji totiž v Držkové," povídá při přípravě svého klenotu Kögler. A Chutíkovi se sbíhají sliny, aniž by dosud pozřel. "Uděláme klasiku, ale vzhledem k okolnostem zpikantníme, přidáme chili, trošku tabasca a nešetříme česnekem," dává kuchař radu.

Sám prý ještě nikdy podobné osvěžovadlo nepotřeboval. "Jde o to, včas zabrzdit, Nový rok je krásný den a dobrá polévka se k němu hodí vždycky, nemusí nám bouřit žaludek a třeštit hlava," loučí se polévkový princ.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam