Chutík v Topolské hospodě. Pštros - chuťově bos

Foto: www.topolskahospoda.czFoto: www.topolskahospoda.cz
Foto: www.topolskahospoda.cz
Gastronomie 11. 1. 2016 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Topolná je docela správná vesnice na pomezí Zlínska a Uherskohradišťska. Projíždíte-li jí a mírně vám kručí ponovoročně v břiše, nemůžete bez zastavení minout Topolskou hospodu. Mají tam i penzion, je docela pěkně zrekonstruovaná a tak je jasné, že poté, co zvenčí láka tabule na denní menu, nemůžete nezastavit.

Plno už asi bylo, ve třináct hodin sedí ve výčepu jediný štamgast a v jídelně je prázdno. Naštěstí vůbec ne na jídelníčku, ba naopak, číšník potvrdí, že i teď mají všechna z pěti avizovaných jídel. Body plus.

Interiér je poměrně přívětivý s moderními rysy, prostřeno je velmi útulně.

Vybíráme tedy z pěti meníčkových pokrmů, včetně polévky. Nejlevnější za 69 korun, nejdražší králičí stehno o třicet korun dráž.

Polévka jednotná, tentokrát hrachová. A hned se při ní zastavme. Velmi velmi dobrá, když ne výborná. Přímo domácí chuť a porce hodně slušná. Stejně tak hustá jako správně teplá, v pozdějším čase všechna čest.

Z pěti jídel riskneme Pštrosí vejce s vařenými bramborami a neriskneme, nýbrž vsadíme na klasiku, v případě vepřového vrabce, zelí a domácího knedlíku.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • dobrá možnost parkování
  • rozumné ceny
  • chutná polévka
  • "pštrosí vejce" poněkud bez chuti
  • příjemný interiér

Chutíkovi mají dvě zprávy. Kterou chcete slyšet dříve? Nuže, napřed tu horší.

Pštrosí vejce, nic proti tomu, je obyčejné vejce slepičí, s čímž číšník hosty seznámí, obalené v sekané. A teď bohužel dvě výtky. Sekaná zpropadeně bez chuti, jakoby suchá, nijaká. Nevadí to příliš, ale ani brambory se prostě nepovedly, spokojenost chybí.

Ještě, že tyhle chuťové šrámy léčí chutný vrabec a na to horší dává zapomenout velmi dobře ochucené zelí a opravdu dobrý domácí knedlík.

Malinovka v dvojím provedení se možná hodí k vejci, určitě ne k vepřo - knedlu, to je ovšem problém dvou konzumentů a jejich volantů.

Celkový dojem je, řekněme sportovní terminologií, remízový. Chutíkovi našli plusy, ale i mínusy.

Takže průměrná trojka.

Nemůžeme se zbavit dojmu, že tu v kuchyni, ale i v číšnickém provedení mají na víc.

Což dokazují třeba tím, že meníčková jídla i slušné ceny tu nabízejí i o víkendu.

Chutíkovo hodnocení 3 hvězdičky.

Fotogalerie

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam