Velikonoce budou ve Velkých Karlovicích patřit kraslicím, lyžování i jehněčímu

Ilustrační foto (Foto: Resort Valachy Velké Karlovice)Ilustrační foto (Foto: Resort Valachy Velké Karlovice)
Ilustrační foto (Foto: Resort Valachy Velké Karlovice)
Co se děje 24. 3. 2016 | Autor: Irena Frolová

VELKÉ KARLOVICE - Velikonoční svátky oslaví ve Velkých Karlovicích poslední letošní lyžovačkou, ukázkami tradičních řemesel a zvyků nebo jehněčími a králičími specialitami. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

V sobotu 26. března zve na velikonoční program karlovický hotel Horal. Od 12.00 do 16.00 hodin si tu návštěvníci mohou uplést pomlázku, namalovat či odrátkovat vajíčko, zkusit si práci řezbáře či vyrobit svíčku ze včelího vosku. Připraveny budou i ukázky výrobce krpců či skláře a vystoupí dětský folklorní soubor Fryštáček.

V neděli 27. března se od 9.00 do 15.00 hodin koná Velikonoční šmigrustování u Karlovského muzea s ukázkami zdobení kraslic a perníčků, výroby píšťalek, ochutnávkou doma pečeného chleba a folklorními vystoupeními. Ve Zvonici Soláň na blízké hoře Soláň začne ve 13.00 hodin Velikonoční neděle se zdobením kraslic, pletením pomlázek, malováním skla, pečením velikonočních dobrot a vystoupením cimbálové muziky Soláň.

"Těm, kdo by si chtěli letos ještě naposledy zalyžovat, nabídne příležitost karlovický Ski areál Razula, který zůstává v provozu jako jeden z posledních v regionu. Při příznivém počasí bude od pátku do neděle v provozu hlavní sjezdovka Razula – v pátek od 9.00 do 16.00 hodin, v sobotu a neděli již od 8.00 hodin," upřesnila Žáčková.

Na své si přijdou i gurmáni. Hotely Resortu Valachy chystají na víkend speciální velikonoční menu, v němž nebudou chybět oblíbené jehněčí speciality. Hotel Lantena bude servírovat krémovou polévku z medvědího česneku, jehněčí ossobuco a Dolnopasecký cheesecake s novinkou - domácí rumovou zmrzlinou. Hotel Horal láká na jehněčí plec na švestkách a mandlích či ragú z beránka. A na hotelu Galik bude připraven průřez klasickou kuchyní včetně pečené husy se zelím a knedlíkem a králičím stehnem na smetaně. V neposlední řadě budou velikonoční návštěvníci prvními, kteří budou moci ochutnat nový ročník Valachy slivovice z úrody 2015.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam