Na mlsné jazyky i utrmácené nohy se tu myslí odjakživa. Dnes jsou tu čtyři restaurační zařízení, restaurace Tyrol je kousíček od zámku a rádi sem zamíří jak zaměstnanci naší přední zoologické zahrady, tak samozřejmě i početní návštěvníci od nás i ze zahraničí. A tak je podnik tak trochu i výstavní skříní toho, jak že u nás umíme vařit.
Jídelníček je bohatý, čas oběda právě nastal. Pojíst se dá jak vevnitř, tak také venku, což se týká jarních, letních i podzimních měsíců.
Chutíkovi usedají dovnitř. Jídelníček obsahuje desítku lákavě znějících pokrmů za ceny kolem stokoruny, polévka zvlášť za 35 korun.
Chutíkovo hodnocení vychází na 4 hvězdičky.
- výborné domácí husté polévky
- kvalitní hlavní jídlo
- bohatý sortiment pokrmů
- zdarma ovocná šťáva na stole ve džbánu
- středně vysoká cenová hladina
- usměvavá, sympatická obsluha





Tak vyzkoušejme obě dvě. V nabídce je čočková s uzeninou a uzená s kroupami. To nejlepší nakonec, říká se, třeba to bude hned na začátku.
Gurmán musí při chuťovém koncertu ochutnávky výborných polévek opravdu objektivně zajásat. Takhle to přece nějak dělala maminka, pomyslí si Chutíkovi při jídle. Polévky jsou opravdu výborné, velmi slušné porce odpovídají ceně.
Z bohaté nabídky hlavních jídel volíme už docela nasyceni z polévek bryndzové halušky s uzeným a na doporučení svižného, usměvavého číšníka/kuchaře bůčkovou roládu s krémovou kapustou a vařenými bramborami.
Oba pokrmy znovu stvrzují výbornou formu pana kuchaře. Znovu se hlásí "domáckost" kuchyně, například kapusta je opravdu jedinečná.
Pochvalu sklízejí i halušky a lidé si evidentně pochutnávají i na dalších jídlech.
Jedna věc není v moci personálu, kapacita uvnitř restaurace je daná a není velká. Což je asi jediná skvrnka návštěvy v místech, kam míří každý rok velké davy lidí. Tak snad jsou na tom podobně dobře i v dalších zdejších restauračních zařízeních.
Chutíkovo hodnocení je vysoké: 4 hvězdičky
Komentáře