Ve výrobně hotových jídel na Kroměřížsku hořelo, zaměstnankyně to psychicky neunesla

Foto: HZS Zlínského krajeFoto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Hasiči a policie 7. 7. 2016 | Autor: Irena Frolová

LECHOTICE - V provozovně na výrobu hotových jídel v Lechoticích na Kroměřížsku vypukl po čtvrteční půlnoci požár. Hasiči museli oheň zkrotit a ještě poskytnout psychickou pomoc jedné ze zaměstnankyň, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

O požáru se hasiči dozvěděli krátce po půl jedné v noci. K uhašení ohně byly vyslány jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Otrokovic a dobrovolní hasiči z Rackové, Holešova a Lechotic. K požáru vyjely celkem čtyři automobilové stříkačky a jeden nákladní automobil.

"Provozovna byla v době příjezdu hasičů silně zakouřená. K uhašení hasiči použili jeden vysokotlaký proud vody a pro odvětrání nasadili přetlakovou ventilaci. Po uhašení požáru kontrolovali teplotu konstrukcí termokamerou. Půdní prostor byl velmi zakouřený a nebyly zde žádné otvory pro větrání. Hasiči proto po dohodě s majitelem vyřezali motorovou pilou v obvodové stěně otvor pro odvětrání. Tím ale práce pro hasiče nepřestala. Jedna zaměstnankyně vzniklou situaci psychicky neunesla. Proto hasič, který je členem posttraumatického týmu, poskytl této zaměstnankyni pomoc," popsal zásah Žemlička.

Požár zavinila nedbalost. Ukázalo se totiž, že v době přestávky zaměstnankyně zapomněla vypnout sporák, na kterém smažila vaječné řízky. Olej se na pánvi vznítil a plameny poškodily digestoř nad sporákem, včetně stavebních konstrukcí v okolí sporáku. Zaměstnanci se snažili uhasit požár před příjezdem hasičů přenosnými hasicími přístroji.

Škodu způsobenou požárem majitel vyčíslil na asi 100 000 korun.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam