Chutíkovy výhledy z hotelu Vega

Restaurace hotelu Vega v Pozlovicích (Foto: Zlin.cz)Restaurace hotelu Vega v Pozlovicích (Foto: Zlin.cz)
Restaurace hotelu Vega v Pozlovicích (Foto: Zlin.cz)
Gastronomie 16. 8. 2016 | Zdroj: Kuchtík Chutík

POZLOVICE - Když se posadíte na terasu pozlovického hotelu Vega, nabízejí se vám opravdu panoramatické výhledy do okolí, na blízkou přehradu, lesní zátiší, ale i na pěkně upravené vlastní okolí včetně údajně nejdelší vodní sluzavky u nás dlouhé 150 metrů. Stejně tak oku lahodí dětská hřiště i různá "mučidla" testující naši fyzickou odolnost.

Navíc po procházce lesem se Chutík těší na dobrou prázdninovou večeři. Na stole se skví nabídka letního menu vyvedená pěkně v barvách. Takže? Takže...

Chutíková odmítá, prý po páté podvečerní kvůli linii nejí. To Chutík podobné iluze o vlastní váze a vzhledu dávno odepsal a těší na pravou valašskou zelňačku se švestkami a uzeným a pak na svíčkovou.

Polévka je spolu s nealko pivem a dvěma skleničkami na stole brzo. Což je dobře, ale méně dobře už vypadá za 45 korun jakási hustá směs zelných listů a stěží identifikovatelných drobných pochutin, které poněkud zvláštní polévku doplňují.

Ne, to tedy moc dobrota nebyla, Chutík už ochutnal moře zelňaček, tuhle za rámeček a do paměti raději nedává.

Chutíkovo hodnocení vychází na 2 a půl hvězdičky.

  • krásné okolí
  • příjemná obsluha
  • slušná velikost porce
  • vysoké ceny
  • nelahodná polévka
  • zatvrdlé knedlíky

Snad to spraví hlavní pokrm, což je svíčková.

Tak si to hezky rozdělme. Pod šlehačkou trocha zavařené borůvkové směsi, omáčka řekněme standardní, maso správně prošpikované špekem. Knedlíky ovšem kvality skutečně nevalné, zřejmě narychlo ohřívané v mikrovlnné troubě, bohužel, poslední už nejde ani uříznout. Ani tady nemůžeme napsat zdaleka jen pozitiva.

Pakliže se snažíme, jedno najdeme, číšník je přívětivý a pozorný a ač to neslyšel, sklidil od malé holčičky od veldlejšího stolu jednu velkou pochvalu. "Mami, to je ale hodný pán," povídala.

 

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam