Hodnotitelská komise v letošním 11. ročníku udělila titul Perla Zlínska celkem 15 výrobkům. "O tuto prestižní značku se ucházelo celkem 145 produktů od 50 výrobců," upřesnila Janečková.
V kategorii Masné výrobky excelovala Gabčíkova klobása Martina Žabčíka z Kateřinic, Uzená kotleta Radka Šerého z Brumova-Bylnice a Tlačenka speciál z vizovické firmy Winter. Z mléčných produktů ocenila porota Hermelín BIO Miroslava Horuta z Rožnova pod Radhoštěm, mezi medy zase titul získal Med medovicový lesní lipový Karla Kolínka z Nedašova.
"Nejvíce oceněných výrobků bylo v kategorii Pekařské a cukrářské výrobky. Zde porota ocenila chléb zrníčkový z Pekařství Střelná, chléb mlynářský z AVOS Kroměříž, žitný chléb z pekárny Svoboda Březík, svatební vdoleček od Ludmily Podeštové z Nedašovy Lhoty a svatební koláček Jany Zetíkové z Mařatic," konstatovala Janečková.
Mezi nápoji zaperlilo pivo Rožnov 13% - světlý speciál z Rožnovských pivních lázní a Hostětínský mošt jablko-meruňka z Moštárny Hostětín. Titulem Perla Zlínska se ale chlubí také výrobek z kategorie Ovoce a zeleniny, konkrétně Ovocňák pyré jablko-hruška z Toko Agri Rudice. V kategorii Ostatní pak zabodoval celozrnný knedlík Hakne Hulín a bramborový knedlík Josefa Martinka z Krhové. "Na Cenu hejtmana navrhla hodnotitelská komise Rožnovské pivní lázně, a to za kolekci piv," dodala Janečková.
Komentáře