Chutík na testech v jídelnách

Foto: Zlin.czFoto: Zlin.cz
Foto: Zlin.cz
Gastronomie 24. 11. 2016 | Zdroj: Kuchtík Chutík

ZLÍN - Hlad spolu s chutí přicházejí s železnou pravidelností. Většinou kolem jedenácté dopolední.  A velmi často v pracovní dny ruku v ruce s nedostatkem času. A taky s pohledem do leckdy docela nenabité peněženky. 

Jídelny - tak se jím prostě a přesně říká. V krajském městě je jich povícero. Třeba U Plháků, Barcuchů nebo U Rabela. V různých částech města, s různou nenašňořenou hladovou společností. Pokaždé se jedná o zařízení, kde jde hlavně o to dobře, rychle a pokud možno levně se najíst.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • dobrá dostupnost v centru
  • snadná možnost parkování mimo něj
  • rychlost obsluhy
  • většinou velmi slušné porce
  • uspokojující pestrost jídelníčku
  • velmi příjemné ceny pro každého

Jedna věc odpadá - komfort. Pokaždé si ale můžete být jisti, že dostanete, respektive sami si od výdejního okénka k prostému stolu přinesete slušnou porci jídla. Knedlíků je zpravidla kolik si řeknete. Výběr různý, většinou pestrý a slušný. Polévka, hlavní jídlo, k pití třeba sklenička vody se sirupem. Komu to stačí, bývá spokojen a nedostatkem zákazníků jídelny rozhodně netrpí.

Zatímco U Plháků se najíte za stěží uvěřitelných 55 korun, u Rabela začíná pochutnání na 70 korunách, o něco dráž je u Barcuchů.

Výběr jídel v nejlevnější jídelně je menší, jinde se kombinuje z pěti i více pokrmů.

Nároky nejsou velké, časově vše stíháte za čtvrt hodinky a o to taky poměrně často běží.

Je dobře, že tu klasické jídelny jsou. Na nic si tam nehrají, ale velký zájem svědčí o tom, že jejich místo na slunci v přepestré konkurenci restaurací je trvalé a stálé.

Chutíkovo hodnocení vychází v tomto triumvirátu na průměrnou trojku.

 

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam