Kanec se zelím nebo šípkovou omáčkou? Známé dilema myslivců z legendárních Slavnostní sněženek režiséra Jiřího Menzela řešili v minulých dnech také kuchaři Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. V sobotu 28. ledna se v hotelové zážitkové restauraci Vyhlídka uskuteční další z degustačních večerů, které sem pravidelně lákají milovníky neobvyklých gurmánských zážitků. Tentokrát se bude konat na počest a za osobní účasti Jiřího Menzela, k jeho narozeninám a připomenutí výročí 50 let od premiéry celosvětově nejznámějšího filmu oceněného Oscarem, Ostře sledovaných vlaků.
Kuchaři se rozhodli menu pojmout jako poctu Menzelovým filmům a inspirovali se jejich gastronomií. Slavná kančí kýta v menu nemohla chybět. "Pokud jde o přílohu ke kančí kýtě, po krátké diskusi, která rozhodně nebyla tak dramatická jako ve Slavnostech sněženek, jsme dali přednost šípkové omáčce," prozradil šéfkuchař Pavel Václavík.
Menu společně s kuchaři sestavil odborník na gastronomii a etiketu stolování ze Slezské univerzity v Opavě Alexandr Burda, jenž bude večerem provázet. Hosté ochutnají také třeba Otíkovu králičí paštiku či antilopu na habešský způsob, nebudou chybět ani piva z Dalešického pivovaru á la Postřižiny a další speciality.
Degustační večer nazvaný Oscarový večer s Jiřím Menzelem se bude konat nejen 28. ledna, ale vypsán je i termín 2. června.
Komentáře