Chutík v Jasenné. Na Dvojce na trojku

Restaurace Na Dvojce (Foto: Zlin.cz)Restaurace Na Dvojce (Foto: Zlin.cz)
Restaurace Na Dvojce (Foto: Zlin.cz)
Gastronomie 8. 2. 2017 | Zdroj: Kuchtík Chutík

JASENNÁ - Býval tu dlouhá léta Motorest U Kašparů. Na starém místě v pěkném novém kabátě i fasádě, ale s mnoha klasickými znaky správné hospody, kde se dobře vaří, je tu teď Restaurace Na Dvojce. 

Napůl cesty mezi Vsetínem a Zlínem sjedete ze Sirákova a žlutý dům nemůžete minout. Vlevo je jídelna jistě hojně využívaná při nejrůznějších oslavách rodinného charakteru, vpravo výčep. Na obou místech dostanete za slušnou cenu najíst. Samozřejmě jde o to, jak. To je, oč tu běží, konkurence v okolí docela početná.

Na menu tři jídla, jedno už ale brzy po poledni mizí. Takže výběr menší, než bývá v podobných zařízeních zvykem. Samozřejmě se dá vybírat z širšího stálého jídelníčku, ale Chutíkovi se za léta návštěv podniků všeho druhu stali především ctiteli a ochutnávači meníček.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • výborná možnost parkování
  • běžný interiér
  • slušná obsluha
  • chutné jídlo
  • užší výběr z menu

Tady Na Dvojce jsou plusem dvě polévky. Podává se kulajda a kmínová. Do kuchyně zaslouží obě docela pochvalu. Kdo by se bál, že kmínová bude ve své jednoduchosti trochu "jalová", naštěstí se v zeleninovém i vaječném provedení mýlil.

Na meníčku tak zůstává holandský sekaný řízek s bramborovou kaší a vepřová kotleta po cikánsku s těstovinami. Kdyby tam pořád ještě bylo avizované zeleninové rizoto s hlívou ústřičnou sypané sýrem, určitě by Chutíkovi zkusili.

Takto berou zavděk zmíněnými pokrmy. I tak slušné pochutnání, v jednoduchosti je síla, přímo to odpovídá ceně i povětšinou chlapské klientele. Jídlo je dobré, nehýří bůhvíjakými ingrediencemi. Správný a slušný oběd všedního dne, rychlost, s jakou je jídlo na stole, se cení.

Všechno to tentokrát Na Dvojce napovídá trojce, Tedy Chutíkovým třem hvězdičkám. Dobrý průměr včetně servírky. Ochotné a pracovité.

 

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam