Na sluníčku jistě přes čtyřicet, ve vinohradu ve stínu pětatřicítka. Ve sklepě ovšem skvělých patnáct stupňů.
I tak je ale třeba myslet na osvěžení, chladivé nápoje jsou teď cenné a velmi ceněné zboží.
A zkušený vinař ví, že nejlépe pomůže vinný střik. I když není střik jako střik...
Užívá se třeba báječná věc, vychlazenou kohoutkovou vodu doplní ve džbánu hrozny nové odrůdy Pola.
"Tu vyšlechtil v Polešovicích věhlasný a už bohužel nežijící nestor oboru, pan Skřivánek. Hrozny právě dozrávají, jsou sladké a velmi šťavnaté. Vymačkám je do vody a vzniká skutečně úžasně osvěžující nápoj," vysvětluje pan Štěrba.
Jeho sklep je v mnoha ohledech opravdu unikátní, vybudovali jej už kolem roku 1630, obložení tvoří jedinečné cihly v počtu 1500 kusů z historických cihelen včetně jejich vlastního dobového označení podle místa vzniku, nechybí třeba cihla s výsostného výrobního provozu císařovny Marie Terezie.


Komentáře